10 načinov kako pospešiti vaš metabolizem

metabolisemMetabolizem pade za dva odstotka vsako desetletje potem ko ste dopolnili 20 let. Tukaj je 10 načinov kako lahko vaš metabolizem na naraven način pospešite.

Uživanje kave ali zelenega čaja vsako jutro

Skodelica kave zjutraj pospeši porabo kalorij za nasledji dve uri. Zeleni čaj je velik stimulator metabolizma. Redno pitje zelenega čaja vam bo pomagalo izgubiti ODVEčNE KILOGRAME.

kava

Ščitnica

Za vaše ODVEčNE KILOGRAME je lahko vzrok nepravilno delovanje ščitnice. Če se vam zdi, da se vaši odvečni kilogrami pojavijo kljub zdravi prehrani in telesni aktivnosti je priporočljiv obisk zdravnika. Pregled ščitinice vam bo dal rezultate ali so odvečni kilogrami posledica nepravilnega delovanja ščitnice ali ne.

 

Spanec

Pomanjkanje spanca je lahko krivec za motenje hormonov presnove. Manj kot sedem ur spanca na noč lahko ima vplive na telesno težo. Ogljikovi hidrati se zaradi premalo spanca predelajo počasneje in se shranjujejo kot rezervna hrana. Vzroke za nastanek sladkorne bolezni in debelosti je mogoče pripisati tudi pomanjkanju spanca.

pomanjkanje spanca

 

Zdrav zajtrk

Močan zajtrk lahko pospeši metabolizem za deset odstotkov, še posebej če ima večjo vsebnost beljakovin in maščob (jajca, jogurt). Znastvene študije so pokazale, da prisotnost maščob v zajterku pomaga pri hitrejšo prebavi ogljikovih hidratov in maščob čez dan.

zajtrk 1

Voda

Pitje dovoljšnih tekočin vode (2-3 litre) na dan bo pomagalo pri metabolizmu. Pitje hladne vode bo v telesu povzročilo večjo porabo kalorij – telo potrebuje energijo, da se ogreje. Vodo lahko imate vedno pri sebi če imaste flaško za vodo

flaska za vodo camelbak better 0 75 l pink

Uravnoteženi obroki

Čez dan imejte več obrokov (5-7). To bo pomagalo, da se ne boste prenajedali in ne boste bili nikoli lačni.

zdrava-prehrana

Telesna vadba

Z telesno vadbo boste pridobili več mišične mase. Ta mišična masa pa za svoje delovanje potrebje več kalorij. S tem boste na enostaven način pospešili porabo kalorij.

telesna vadba 

 

Jejte več beljakovin

Prehrana bogatejša z beljakovinami pospeši metabolični proces. Sami lahko poiskusite z beljakovinsko dieto ali pa preverite vaš metabolični indeks.chia semena

Čili

Čili stimulira živčni sistem in pospešuje metabolizem. Če dodaste čili k vašim jedem boste zmanjšali vaš apetit. Pozitivna posledica tega je, da boste pojedli manj.

cili

Zdravo prehranjevanje

Vnos manjših količin hrana v telo ali stradanje upočasnita delovanje metabolizma za 30 odstotkov. Za izgubo kilogramov se tako ne poslužujte stradanja ampak rajši jejte zdrave in redne obroke ter se telesno gibajte.

Deli z ostalimi