Osnovna vodila za uspešno hujšanje in dolgotrajne rezultate

Hujšanje brez klasične dieteBi bile rade vitke in fit en mesec ali vse življenje? Če si želite dolgotrajnih rezultatov, se HUJšANJA lotite takole.

Prenehajte z dietami

Veliko ljudi preizkuša raznorazne DIETE in različne načine prehranjevanja v želji, da bi shujšali. Večina jih hitro obupa, saj ni rezultatov ali pa so ti kratkotrajni, ob tem pa so povrhu vsega še brez energije in skozi ves dan lačni. Rešitev je precej preprosta, potrebna je le disciplina, saj za uspešno HUJšANJE ne potrebujemo najnovejših diet in čudežnih tabletk, le osvojiti moramo osnovna načela zdravega življenja in odvečni kilogrami bodo skopneli, ne da bi o njih sploh razmišljali.

 

Prehrana

Najprej moramo pozabiti na besedo DIETA in jo zamenjati z zdravo prehrano. Ljudje pri hujšanju delajo napako in se izogibajo ogljikovim hidratom ter maščobam. Nikar ne delajte tega, preprosto škodljive hidrate in maščobe zamenjajte za zdrave – sladkor in belo moko za polnozrnate žitarice, nasičene živalske maščobe pa za zdrave omega 3-6-9. Izbirajte sveža in nepredelana živila, polna VITAMINOV in MINERALOV, ki so nujno potrebni za ohranjanje zdravja, v trgovinah izbirajte izdelke med policami z zdravo prehrano, nezdrave prigrizke pa pustite v trgovini. Nikakor ne stradajte, raje imejte 5 manjših obrokov na dan, saj boste na ta način oskrbljeni z energijo in ne boste čutili lakote. Ob tem boste ohranjali zdravo in enakoerno raven sladkorja v krvi in pravzaprav živeli svojo “DIETO”, ne da bi jo slpoh opazili.

Vadba

Pri hujšanu in zdravem načinu življenja je vadba pomemben dela vsakdana. Vitki in fit ljudje so aktivni in se zdravo prehranjujejo. To je vsa umetnost. Pomembno je, da si izberete vadbo, ki vam ustreza, hkrati pa je dovolj intenzivna, da vam pomaga pri oblikovanju postave. Naučiti se morate pravilne izvedbe vaj, saj se lahko v nasprotnem primeru poškodujete, v manj črnem scenariju pa samo ni učinka. Ne pozabite, da je tudi počitek del vadbe, zato imejte intenzivne treninge 4x na teden, ostale dneve pa počivajte, da se mišice lahko regenerirajo. Mišice lahko hitreje zregenerirate z beljakovinskimi napitki, ki pomagajo ohranjati v telesu nizki odstotek maščob.

Aktiven način življenja

Zgoraj napisani nasveti morajo postati način življenja in ne le nekaj tedensko HUJšANJE. Pomembno je tudi, da ne preživite prostega časa zleknjeni na kavču, ampak živite aktivno življenje. Če imate možnost, si uredite vrtiček, ki bo od vas zahteval fizično aktivnost, hkrati pa boste imeli vedno dovlj sveže zelenjave. S prijateljico pojdite raje na sprehod kot v lokal na kavo, med daljšim telefonskim pogovorom se tudi sprehajajte, namesto da sedite ali ležite. Pojdite na kolo, rolerje, izlete, skratka karkoli, samo da ste v gibanju.

Predvsem pa se poslovite od tehtnice. Če boste živeli po teh navodilih, vam bo telo samo povedalo, da je v popolni formi.
vir: http://www.zenska.si/zdravje/hujsanje-in-rekreacija/osnovna-vodila-za-uspesno-hujsanje-in-dolgotrajne-rezultate/

Deli z ostalimi