Kako v 7 dneh izgubiti 7 kilogramov?

Hujšanje brez klasične dieteVeste, da z razstrupljevalnim jedilnikom lahko izgubite do 7 kilogramov v 7 dneh? Telesu dajte dovolj encimov iz svežega sadja in zelenjave, pa boste čez teden dni vitkejše kot ste si kdajkoli predstavljale.

Ker so prebavni encimi, ki jih izločajo jetra in trebušna slinavka, odgovorni tudi za absorpcijo hranilnih snovi iz hrane, smo po njihovi zaslugi lahko nabiti z energijo ali pa nam vitalnosti kronično primanjkuje. Pomanjkanje encimov povzroča tudi slabo prebavo: napihnjenost in zaprtje.

Encimi iz svežega sadja in zelenjave so tako učinkoviti, da se vsrkajo, še preden sploh vstopijo v spodnji prebavni trakt. To pomeni, da se jetrom in trebušni slinavki - organoma, ki sta po pojedinah še posebej utrujena, ni treba posebej naprezati, da bi telo iz hrane dobilo vse potrebne hranilne snovi. Jetra počivajo, mi pa hujšamo.

Kako encimi pripomorejo k hujšanju? Zasluge gredo predvsem polifenolom, katerih količina v telesu občutno naraste, kadar uživamo s sadjem in zelenjavo bogato hrano, ta pa na drugi strani ustvarja tudi koristne črevesne bakterije.

Najbogatejši vir encimov so naravni sokovi, pri čemer ima svežina soka odločilno vlogo. Po 20 minutah od naravnega stiskanja sadja in zelenjave namreč večina koristih lastnosti encimov zbledi.

S sočenjem iztisnemo iz vlaknin sadja in/ali zelenjave vsa pomembna hranila, zato imajo sveže stisnjeni sokovi izredno visoko prehransko vrednost, hkrati pa tudi ne vsebujejo balastnih snovi in so lažje prebavljivi. Vseeno je, ali si pripravimo sadni ali zelenjavni sok, saj nas oboji oskrbijo z rudninskimi snovmi, vitamini in encimi, ki v kri prehajajo veliko hitreje, kot če bi jih zaužili v obliki trde hrane. Tako s svežimi sokovi hranila na najhitrejši način prehajajo v krvni in limfni obtok ter oskrbijo celice, tkiva, žleze in organe s hrano, telo pa se tudi najlažje znebi odpadnih snovi in nezaželenih toksinov.

Ljudje, ki preidejo s kuhane hrane, v kateri zaradi obdelave hranilnih snovi pri visoki temperaturi skorajda ni encimov, na presno hrano s svežimi sokovi, shujšajo do sedem kilogramov v tednu dni. Poleg tega se odlično počutijo, so bolj zadovoljni, optimistični, kreativni in zbrani.

Agrumi, kot so limona, pomaranča, mandarina in grenivka, so močni čistilci uskladiščenih strupov iz jeter in ledvic. Dan zato začnite s sokom iz grenivke, pomaranče ali limon. Jabolka vsebujejo pektin, ki spodbuja delovanje žolča in poleg tega preprečuje nastajanje holesterola v jetrih. Pektin tudi veže nekatere težke kovine, kot sta svinec in živo srebro (najdemo ju tudi v starejših zobnih zalivkah), in tako pospešuje izločanje teh škodljivih snovi. Delovanje jeter in ledvic dobro spodbuja tudi sok rdeče pese. Rdeča pesa namreč vsebuje betain, ki pomaga pri presnovi maščob. Betain tudi spreminja HOLESTEROL v maščobne kisline. Jetra pomaga razstrupiti tudi avokado, ki vsebuje lecitin, ki tudi pospešuje presnavljanje maščob. Da bo izbor bolj pester, si vmes naredite še sveže sadne in zelenjavne sokove iz korenja, ingverja in vodne kreše, ki tudi vsak na svoj način pomagajo pri razstrupljanju.

Pa se po takšnem režimu prehranjevanja človek res lahko hitro zredi? Strokovnjaki pravijo, da se kilogrami zanesljivo ne povrnejo, če po sedmih dneh na svoj jedilnik le počasi vključujemo tršo hrano, tako da krvni sladkor ne zaniha preveč.
vir: http://lifestyle.enaa.com/Zdravje/Diete-in-hujsanje/Kako-v-7-dneh-izgubiti-7-kilogramov.html

Deli z ostalimi