HUJŠANJE - Na teden ne več kot pol kilograma

Stroga dietaPri zdravem hujšanju ne izgubimo več kot pol kilograma na teden. Sprememba načina življenja.

 

"Splošno načelo je, da počasneje, kot bomo hujšali, lažje bomo obdržali telesno težo," svetujejo v centru za zdravo življenje Healthness. Vse več ljudi se zaveda negativnih posledic, ki jih ima čezmerna telesna teža za zdravje. "Ko želite izgubiti le nekaj kilogramov, je priporočljivo, da na teden izgubite pol kilograma," dodajajo v Healthnessu. Pri ljudeh, ki imajo večjo čezmerno težo, pa je izguba teže lahko tudi večja, posebno na začetku.

HUJšANJE mora spremljati redna vadba, pri kateri je srčni utrip višji kot po navadi. Taka vadba mora trajati vsaj pol ure vsak dan. Hoja po stopnicah in pospravljanje nista vadba.

Sprememba prehranjevanja

Proces HUJšANJA je lahko zelo stresen – predvsem zato, ker moramo ob tem opravljati vse druge obveznosti in dejavnsti. "Najpomebneje je, da se HUJšANJA lotimo celostno," poudarjajo v Healthnessu. "HUJšANJE ni stradanje s 500 kilokalorijami na dan, temveč način prehranjevanja, ki mu bomo sledili tudi, ko bo telesna teža dosežena," še dodajajo.

Premagovanje krize

Pri prehrani je treba biti posebno pozoren, da ni preveč skopa z ogljikovimi hidrati in da so obroki dovolj obilni. "Posledice so lahko večja izguba mišične mase kot maščobnega tkiva, utrujenost, slabokrvnost, slabo počutje in izgorelost," opozarjajo v Healthnessu.

Vedno novi impulzi

Med HUJšANJEm kilogrami veliko hitreje izginjajo v prvih tednih, nato pa telo potrebuje vedno nove impulze, tako s prehranskega kot gibalnega vidika, poudarjajo strokovnjaki.
vir: http://www.zurnal24.si/hujsanje-ni-stradanje-clanek-186529

Deli z ostalimi