Dieta za hujšanje krvne skupine A (poljedelci - vegetarijanci)

Krvna skupina A se je pojavila med leti 25.000 in 15.000 pr. n. št. nekje v Aziji ali na Srednjem vzhodu kot posledica novih sprememb okolja. Značilnost te kulture sta bila poljedelstvo in udomačitev živali, kar je prineslo trajne življenjske strukture, velike spremembe v prehrani in okolju ter pomembne preobrazbe v prebavilih in imunskemu sistemu. Pojavi se DIETA za HUJšANJE krvne skupine A, tako imenovana organizirana soodvisnost, mlinar je bil odvisen od kmeta in obratno. Načrtovanje in sodelovanje postane način življenja.

 

Zgodi se izjemno hitra genska mutacija, ki je iz krvne skupine 0 spodbudila nastanek skupine A. Razlog za hiter preobrat je v preživetju najmočnejših v množici. Krvna skupina A se je izkazala odpornejša na okužbe in še danes med preživelimi za kugo, kolero in kozami prevladuje skupina A nad krvno skupino 0.
Gen krvne skupine A so k nam v Evropo prinesli Indoevropejci. Danes je največ ljudi s skupino A med zahodnimi Evropejci ter okoli Sredozemskega, Jadranskega in Egejskega morja, posebno na Korziki, Sardiniji, v Španiji, Turčiji in na Balkanu.

Deli z ostalimi