Hujšanje z dieto po krvnih skupinah

DIETA po krvnih skupinah

Najpomembnejši element zdravega načina življenja je zdrava prehrana, vendar različnim ljudem ustrezajo različna živila. Krvna skupina je pokazatelj naše notranje celosti, krvna skupina narekuje na kakšen način organizem absorbira hrano in tudi na kakšen način reagira na določena živila. Glede na to ali ste O,A,B ali AB krvne skupine, si lahko pripravite odgovarjajočo DIETO ali način vadbe.

Pravilna prehrana upočasnjuje staranje

Vsaka krvna skupina (O,A,B,AB) ima poseben načrt prehrane, ki ustreza biološkemu profilu organizma. Če se pazljivo držite načrta vaše krvne skupine se lahko izognete velikemu številu bakterijskih in virusnih okužb, izgubite težo ker se bo vaše telo znebilo toksinov in maščob in se postavite po robu nevarnim boleznim kot so rak, kardiovaskularna obolenja in diabetes. Prav tako boste lahko odpravili veliko dejavnikov, ki povzročajo hitre celične motnje in tako upočasnili proces staranja. Načrt DIETE po krvnih skupinah ni enostaven vendar je najboljši način da obnovite naravne zaščitne funkcije imunskega sistema in da »popravite uro« vaše presnove ter da očistite kri nevarnih aglutinirajočih lektinov. Če imate zdravstvene težave lahko ta načrt prehrane (DIETA po krvnih skupinah) privede do pozitivnih sprememb. Vsaka DIETA po krvni skupini vključuje šestnajst skupin hrane: meso, morske sadeže, mlečne izdelke in jajca, olje in maščobe, oreške in semena, stročnice, žita,testenine, zelenjava,sadje, vodo in sokove, začimbe, zeliščne čaje in številne druge napitke.

DIETA po krvnih skupinah

DIETA krvne skupine O

Najpogosteje osebam krvne skupine 0 ustreza prehrana bogata z beljakovinami(proteini) in maščobami, ter malim odstotkom ogljikovih hidratov. Najmanj jim ustrezajo mleko, mlečni izdelki in žitarice. V začetku uporabe DIETE po krvni skupini 0 boste izgubili težo v kolikor omejite vnos žitaric,kruha in stročnic. Poglavitni dejavnik pri pridobivanju teže v krvni skupini 0 je gluten, ki se nahaja v pšeničnih zrnih in pšeničnih izdelkih. Živila, ki povečujejo težo osebam krvne skupine 0 so pšenični gluten, koruza, fižol,leča, zelje,cvetača, zelena gorčica naslednja živila - morske alge,jodirana sol, jetrca, rdeče meso, ohrovt,špinača in brokoli pa jim zmanjšujejo telesno težo.

DIETA krvne skupine A

Ljudem te krvne skupine ustrezajo vegetarijanska prehrana, ki temelji na sojinih beljakovinah, fižolu zelenjavi. Če ste navajeni na meso in krompir, bo prilagajanje temu režimu prehrane malo težje, ampak boste zato na začetku izgubili več kilogramov, ker boste odstranili »toksična« živila iz vašega jedilnika. Živila, ki povečujejo telesno težo so meso, mlečni izdelki in mleko, fižol, pšenični izdelki. Živila, ki zmanjšujejo telesno težo: rastlinska olja, zelenjava ter ananas.

DIETA krvne skupine B

Osebe krvne skupine B so močne in previdne, običajno obolijo za boleznimi sodobnega časa kot so rak in bolezni srca. Organizem je nagnjen k redkim motnjam imunskega sistema kot so multipla skleroza, lupus in sindrom kronične utrujenosti. Vse te bolezni je mogoče preprečiti s pravilno prehrano. Živila, ki povzročajo povečanje telesne teže osebam te krvne skupine so: koruza, ajda,leča, arašidi in sezamovo seme. Takšna živila imajo različni nivo lektina, ki vpliva na učinkovitost metabolizma, povzroča utrujenost, zadržuje tekočino in hipoglikemijo (padec sladkorja v krvi po obroku).. Živila, ki znižujejo telesno težo oseb krvne skupine B so zelena zelenjava, meso, jajca, mlečni izdelki, jetrca in čaj sladkega korena likorike.

DIETA krvne skupine AB

Krvna skupina AB je zelo redka (približno 2,5% prebivalstva) in zelo zapletena. Kompleksna struktura antigena skupine AB je včasih podobna krvni skupini A včasih krvni skupini B ali celo kombinaciji obeh. Pri tej krvni skupini je pridobivanje teže kombinacija A in B genov. To včasih prinaša dodatne probleme. Na primer, oseba krvne skupine ima nizko vsebnost želodčne kisline skupine A skupaj s prilagojenostjo na meso skupine B. Kar pomeni, da kljub temu , da ste genetsko »programirani« da uživate meso, nimate pa dovolj želodčne kisline za učinkovito presnovo ter se le to posledično kopiči v obliki telesne maščobe (odvečne). Živila, ki povečujejo telesno težo te krvne skupine: rdeče meso, fižol, semena, koruza, ajda in pšenica; zmanjšujejo jo: tofu, morska hrana, mleko in mlečni izdelki, zelena zelenjava, morske alge in ananas.

Deli z ostalimi