Guarana

Guarana je rastlina iz Brazilskega amazonskega deževnega gozda. Vsebuje visoko vrednost guaranine, ki je po svoji strukturi in učinkih zelo podoben kofeinu. Stara plemena so jo uporabljala za zmanjševanje lakote, utrujenosti in diareje.

 

Kako deluje Guarana?

Z vsebnostjo guaranine, kofeinu podobne spojine ima guarana podobne metabolične učinke kot kofein. Uživanje guarane izboljša delovanje nadledvične žleze, poveča fizićno in psihično pripravljenost.

Guarana se je izkazala za zelo varen, učinkovit spodbujevalec centralnega živčnega sistema. Pri zaužitju se sproščajo hormoni kot so epineprin, adrenalin in dopamin. Ti spodbujajo energetske vrednosti v telesu, porabo maščob, vzdržljivost in mentalno pripravljenost. V nasprotju z množičnim mnenjem lahko uživamo te prednosti brez pogosto omenjenih negativnih stranskih učinkov. V nasprotju s kofeinom, guarana pomaga uravnati prebavni sistem in preprečiti diarejo. Pomembno je, da ob uživanju guarane zaužijemo dovolj tekočine.

tablete-hujsanje-vitaminc-guarana

Kdo vse uporablja Guarano?

Prebivalci Brazilije guarano uporabljajo že stoletja, saj ima številne pozitivne lastnosti na delovanje človeškega telesa. Guarana tako izboljša počutje, koncentracijo in poveča fizične in psihične zmožnosti. Vse več športnikov uporablja guarano ob svojem treningu in velja za unčikovito sredstvo za porabo maščob.  Guarana ena izmed najboljših naravnih sestavin za izgubo telesne teže.

Guarana in metabolizem

Guarana pospeši metabolizem za 10%. Hitra presnova ima velik vpliv na izgubo in uravnavo telesne teže.

Guarana 

izoboljšuje počutje

izboljša koncentracijo

izboljša spomin

povečuje psihične fizične sposobnosti

zmanjšuje utrujenost

učinkovita pri hujšanju

zmanjšuje apetit

uravnava prebavni sistem

preprečuje diarejo

preprečuje glavobole

zmanjšuje znake depresije

izboljša libido

Hujšanje z Guarano

Glavna sestavina guarane je guaranina, ki je po sestavi enaka kot kofein. Uživanje kofeina zmanjšuje apetit in pomaga pri izgubi in uravnavanju telesne teže. Uporaba guarane bo pomagala, da ne bomo pojedli toliko hrane kot bi je drugače. Kljub zmanjšanju vnosa hrane v telo bomo imeli vedno dovolj energije za vse dnevne obveznosti.

Guarana in počutje

Uživanje guarane izboljša fizične in psihofizične sposobnosti. Ljudje, ki uporabljajo guarano v svoji dnevni prehrani potrjujejo izboljšanje počutja in zmanjšanje znakov depresije.

Guarana in šport

Vsem, ki se ukvarjajo profeisonalno in rekreativno s športom je pripočena uporaba guarane. Guarana nam bom dala energijo in moč za nove športne podvige. Prisotnost guarane je tudi v nekaterih športnih napitkih.

 

 

Izdelki z Guarano 

Alinea kapsule - pospešujejo izgorevanje maščob in izgubo kilogramov

tablete-hujsanje-alinea

 Guarana kapsule - povečajo energijo in moč. vsebujejo Vitamin C

 tablete-hujsanje-vitaminc-guarana


Deli z ostalimi