Dieta, ki deluje, vas ne naredi lačnih, šibkih in nesrečnih

Dieta za nesrečneČe ste se odločili, da boste letos zares in enkrat za vselej shujšali, potem kakšna hitra in nestrokovna DIETA zagotovo ni dober način, da se lotite tega podviga.

To vam bo povedala večina prehranskih strokovnjakov. Dieta, ki vam bo pomagala dolgoročno shujšati, je projekt, ki se ga morate držati celo življenje. DIETA namreč ni samo DIETA, ampak celosten zdrav načrt prehranjevanja.
Dieta se ponavadi osredotoča na izgubljanje maščob z manjšim vnosom hrane. Vendar to ni dovolj. Manjši vnos hrane vas lahko prikrajša za pomembne snovi, sploh če izberete enolično prehrano. Raje se osredotočite na športno prehrano in ne na DIETE, s katerimi le stradate. DIETA s športno prehrano bo imela večji učinek, če boste zraven trenirali - ne pa trpeli zaradi kruljenja v želodcu.

Dieta , ki zmanjša vnos kalorij, ne zagotavlja hrane mišicam. To pomeni, da se telo samodejno začne braniti, saj je sestradano. Zato začne shranjevati maščobo in 'jesti' vaše mišice. DIETA vam torej prinese manj mišic in nič manj maščobe. Ko izgubite mišice, se posledično upočasni tudi vaš metabolizem in tako dejansko ne kurite več kalorij.

DIETA po principu: 2 tedna stradanja in potem preskok na star način prehranjevanja ima zagotovljen jojo efekt. Po dieti se vaš metabolizem vrne na stare tirnice. DIETA, ki deluje, se začne z majhnimi koraki, ki vas počasi in vztrajno peljejo do cilja. Majhne spremembe namreč zdržijo, velike pa ne.
Tudi DIETA, ki vam omejuje ali celo prepoveduje ogljikove hidrate, je že vnaprej obsojena na jojo efekt. Ogljikovi hidrati so namreč primarni vir energije za vaše telo med katerokoli fizično aktivnostjo. Zato, če že morate izbrati DIETO, sledite tisti, ki vam zagotavlja zmeren vnos ogljikovih hidratov.

DIETA naj bo torej samo dopolnilo za redno vadbo, ne pa obratno. Naj postane vaš način življenja. Manjši obroki in več vadbe, da bodo kilogrami počasi kopneli in lahko boste rekli, da vaša DIETA končno res deluje.
Vir: http://www.wellneo.si/dieta/

Deli z ostalimi